Get Adobe Flash player

Szerdahelyi SE Közhasznúsági jelentés 2009

 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A Szerdahelyi Sportegyesület 2009. évben állami támogatásban nem részesült. 

Cél szerinti juttatásokban a következőképpen részesült az egyesület: 
- A Zala Megyei Sportszövetségek Egyesületétől 99.000 Ft támogatásban részesültünk, melyet a Három tusa, három nap című program megszervezésére fordítottunk. 
- A Nemzeti Civil Alapprogram, Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégiuma 221.000 Ft támogatásban részesítette a sportegyesületet, mely összeget működési kiadásokra fordítottuk. 
- Wesselényi Miklós Sport Közalapítványtól 150.000 Ft támogatásban részesültünk, melyet úszásoktatásra használtunk fel. 

Központi költségvetési szervtől, elkülönített állami pénzalaptól, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől támogatást nem kapott. 

Egyesületünk 2009. évben SZJA 1%-ból kapott támogatásának összege 8451 Ft. 

A közhasznú szervezet vezető tisztségviselői személyi juttatásokban nem részesültek, térítésmentes munkájukkal szeretnék segíteni az egyesület céljainak megvalósítását. 

Rövid tartalmi beszámoló: 
A Szerdahelyi Sportegyesület 2002-ben alakult, tagjai közt enyhén, középsúlyosan és súlyosan sérült fiatalok illetve ép személyek vannak. 
Egyesületünk tagja a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek (MSOSZ), a szövetséggel szorosan együttműködve szervezünk értelmi sérültek számára különböző sportrendezvényeket. Versenyzőink a következő sportágakban indultak az MSOSZ szervezésében 2009-ben: labdarúgás, torna, asztalitenisz, úszás, kerékpározás, atlétika és a súlyosan, halmozottan sérült személyek számára kiírt mozgásélmény programon. 
Tagjaink többsége gyerekkorától állami gondoskodásban él, nincsenek hozzátartozóik, roma származású. 
Célkitűzésünk: Az esélyegyenlőség jegyében az intézetekben nevelkedett sérülteknek, főleg a súlyosan és halmozottan sérült felnőtteknek is legyen lehetősége a megmérettetésre. Egy sikeres szereplés mindenkit örömmel tölt el, így a sérülteket is. 

Magyarszerdahely, 2010. március 8. 

Király Endre 
a sportegyesület elnöke