Get Adobe Flash player

Szerdahelyi Sportegyesület

 A Szerdahelyi Sportegyesület 2002-ben alakult, tagjai közt enyhén, középsúlyosan és súlyosan sérült fiatalok illetve ép személyek vannak. 

 

Sportegyesületünk célja az esélyegyenlőség jegyében az állami gondoskodásban nevelkedett és a szociális ellátásban élő, fogyatékossággal élő személyeknek is legyen lehetősége a sportversenyeken való részvételekre. Egy sikeres szereplés mindenkit örömmel tölt el, így a fogyatékossággal élő embereket is. Célunk integrált versenyeken való részvétel és minél nagyobb embertömegek mozgatása a szabadidő sportok területén.

 

A sportegyesület adószáma: 18965533-1-20

Bankszámlaszáma: 11749015-20020622

 

Egyesületünk tagja a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek (MSOSZ), mellyel szoros kapcsolatot tartottunk, rendszeresen járunk az MSOSZ rendezvényeire. Az MSOSZ égisze alatt sportolóink számos rangos külföldi megmérettetésre is eljutottak.

Versenyzőink a következő sportágakban indulnak az MSOSZ szervezésében: labdarúgás, torna, asztalitenisz, mozgásélmény, atlétika, kerékpározás, bocsa, úszás.

 

Férfi labdarúgás

Nagyon népszerű sport tagjaink körében. A csapat évek óta heti több alkalommal edz, és eredményesen szerepel a nemzetközi, országos, területi futball-tornákon.

Csapatunk öt játékosa és edzője ezüstérmet szerzett 2007-ben Sanghajban,

a Speciális Olimpia XII. Nyári Világjátékain.

            

Asztalitenisz

Hetente háromszor van asztalitenisz edzés. Legsikeresebb játékos Orsós Aranka, aki Athénban a Speciális Olimpia XIII. Nyári Világjátékain kettő arany és egy bronzérmet nyert.

 

Torna

Talajon, alacsony gerendán és ugrásban készülnek a versenyzők, akik Írországban és Belgiumban is versenyezhettek már.

 

Kerékpár

Minden évben tekerünk a Hármas Határ nemzetközi kerékpártúrán, amely hazánkból indul és érinti Szlovéniát, Ausztriát is. Erre a versenyre készülünk az edzéseken.

        

Úszás

A nagykanizsai uszodában alkalomszerűen edzenek a sportolók. Az országos és területi versenyeken gyors, mell, hátúszásban kiválóan teljesítenek.

 

Futás

Kitartó futóink minden évben eredményesen szerepelnek Siófokon, a Wink Maraton versenyen, sprintváltóban.

 

Bocsa

Egy új sportág a Speciális Olimpia palettáján, amely egyre népszerűbb a lakók körében, akik egyre ügyesebbek a versenyeken. Több bocsapályát is kiépítettünk, fedett, szőnyeges játéktér is rendelkezésünkre áll.