Get Adobe Flash player

Tudat Mezsgyéjén Alapítvány bemutatása

 

 
Az alapítvány adószáma: 18954722-1-20

 

Az alapítvány bankszámlaszáma: 10104985-65526963-00000006

 

Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunkat.

 

 

A Tudat Mezsgyéjén Alapítvány arra hivatott, hogy a Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona ellátottainak lehetőséget biztosítson arra, hogy részt vehessenek kulturális és sportrendezvényeken. Továbbá az alapítvány a fogyatékkal élő személyek életmódjának, életminőségének, szokásrendszerének megváltoztatása érdekében programokat szervez, ezáltal megpróbálja elősegíteni a sérültek beilleszkedését, reintegrációját a társadalomba.

 

Az alapítvány létrehozását 1995-ben két magánszemély kezdeményezte, mely azóta is alapító okiratának megfelelően fejti ki tevékenységét.

 

Az alapítvány célja:

-         A Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona lakóinak lehetőséget biztosítani arra, hogy az értelmi fogyatékosok szervezetei által rendezett kulturális és sport rendezvényeken részt tudjanak venni.

-         Az intézetben élő értelmi fogyatékosok jogainak képviselete és védelme, közérzetük, ellátásuk színvonalának javítása.

-         Gyermek- és ifjúságvédelem

-         Nevelés, oktatás, képességfejlesztés

-         Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

-         Elemi méltóság védelme.

-         A fogyatékossággal élők közérzetének, ellátásuk színvonalának javítása.

 

 

Az alapítványi cél megvalósításának módja:

-         A mindenkori gondozó-nevelő személyzet továbbképzése, szakmai tudásuk fejlesztése, az értelmi fogyatékosok rehabilitációs tevékenységében elért legújabb eredmények megismerése,

-         Kapcsolattartás az Értelmi Fogyatékosok Szövetségével, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesületével és a Magyar Speciális Olimpiai Szövetséggel, hogy rendezvényieken részt vehessenek az intézmény lakói,

-         Életmód, életminőség, szokásrendszer megváltoztatása érdekében programok szervezése,

-         Az egészsége életmódra és mozgásra neveléshez szükséges eszközök biztosítása

-         Korszerű és speciális eszközök biztosítása, tárgyi feltételek javítása szakápoláshoz, gyógypedagógiai fejlesztéshez, foglalkoztatáshoz, rehabilitációhoz, védett munkahelyi foglalkoztatáshoz.

-         A munkaerőpiacon esélytelen értelmi fogyatékosok képességeiknek szintentartása és fejlesztése

-         Az alapítvány anyagi erőforrásainak bővítését szolgáló pályázatok készítése, az elnyert támogatási összegek kezelése, valamint szakmai programok szervezése és lebonyolítása.